Κείμενο για τα γεγονότα της Απολογιστικής Συνέλευσης Indymedia

Ως συνέλευση, γράφουμε αυτό το κείμενο, με σκοπό να αναφερθούμε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Απολογιστική Συνέλευση του Indymedia στις 2/12/2022 που διεξήχθη στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και στο κείμενο που το ίδιο το μέσο δημοσίευσε για τα γεγονότα (https://athens.indymedia.org/post/1623458/).

Από τις αρχές του εγχειρήματος, σκοπός μας για το Ράδιο Απόδραση ήταν η δημιουργία ενός αυτοοργανωμένου μέσου αντιπληροφόρησης, ενός μέσου που θα προβάλλει την φωνή των από τα κάτω, μακριά από λογικές εξουσιαστικότητας, ενώ οι αποφάσεις θα παίρνονται από μία ανοιχτή συνέλευση συλλογικά, ισότιμα, συνδιαμορφωτικά και συμπεριληπτικά, μακριά από λογικές ανάθεσης και ιεραρχίας. Όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, ένα τέτοιο μέσο είναι το Indymedia, το οποίο καλεί σε ανοιχτές απολογιστικές συνελεύσεις όλες τις ομάδες, συλλογικότητες και ατομικότητες που συμμετέχουν σε αυτό. Μόνο αλληλέγγυα θα μπορούσαμε να σταθούμε σε ένα τέτοιο μέσο το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως «βήμα για τα αγωνιζόμενα κομμάτια που επιχειρούν την ανταλλαγή και διάδοση της πληροφορίας με όρους αντιεμπορευματικούς, ως μια σημαντική κινηματική υποδομή που συμβάλλει στο σπάσιμο του αποκλεισμού φωνών από μια δημόσια σφαίρα διαμεσολαβημένη από τα κυρίαρχα μέσα και όλους τους ταξικούς, έμφυλους και φυλετικούς διαχωρισμούς που αυτά υπηρετούν».

Προφανώς, σε έναν χώρο με ποικίλες δυναμικές και θέσεις, είναι αναπόφευκτη κάποιες φορές η αντιπαράθεση παρόλα αυτά εμείς ως Ράδιο Απόδραση αντιλαμβανόμαστε την στάση του Ρουβίκωνα αντισυντροφική και εξουσιαστική. Δεν αρμόζει σε καμία ομάδα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου να χρησιμοποιεί τακτικές εκφοβισμού και απειλές απέναντι σε άλλα κομμάτια του κινήματος, πόσο μάλλον στα πλαίσια καλεσμένης ανοιχτής διαδικασίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο μέσο αντιπληροφόρησης του Athens Indymedia, και θεωρούμε ότι καμία τέτοια συμπεριφορά δεν χωράει στους χώρους μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*