Αναστολή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού

Την Παρασκευή 26/4 είχε καλεστεί στις 9 το πρωί μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Αντρέα Φ. για τον οποίο έχει στηθεί μια αβάσιμη δικογραφία μέσω της οποίας κατηγορείται ως τρομοκράτης, καθώς ήταν ήδη στοχoποιημένος για την κοινωνική και ταξική του δράση.  Την ημέρα αυτή ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφασίζουν την προφυλάκιση του και βρίσκεται πλέον αιχμάλωτος στις φυλακές Άμφισσας. Οι μπάτσοι  επιτέθηκαν στην συγκέντρωση ,όπου βρίσκονταν παιδιά και ένα βρέφος, από την πλευρά της Κολοκοτρώνη όσο  κι από εκείνη της Αράτου, ανάγκασαν με χημικά, κρότου-λάμψης και ξύλο τον κόσμο της συγκέντρωσης να οπισθοχωρήσει στο εσωτερικό του Παραρτήματος, όπου τους ψέκασαν και με άλλα χημικά και εν τέλει προχώρησαν σε 25 συλλήψεις πλημμεληματικού χαρακτήρα. Εκτός από τα άτομα που βρίσκονταν στην συγκέντρωση συνελήφθηκε και  μια περαστική, η οποία διαμαρτυρήθηκε αυθόρμητα για τις  αγριότητες που έβλεπε να εκτυλίσσονται μπροστά της. Τα συλληφθέντα άτομα μεταφέρθηκαν στη Γ.Α.Δ.Αχαίας, όπου έγινε αντανακλαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης . Έπειτα αλληλέγγυος κόσμος προσέγγισε το Παράρτημα όπου δέχθηκε επίθεση από τους μπάτσους και έγινε μια ακόμα σύλληψη. Αφότου  πραγματοποιήθηκε έρευνα στη κατάληψη παρουσία εισαγγελέα οι μπάτσοι αποχώρησαν από τη κατάληψη τοποθετώντας δύο λουκέτα στη πόρτα. Το ίδιο απόγευμα καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης  από τη πλατεία Γεωργίου για τα συλληφθέντα συντρόφια από τη πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία και κατέληξε στο Παράρτημα ανοίγοντάς το.

Τα καθεστωτικά-τοπικά  μέσα ενημέρωσης για να αυξήσου την θεαματικότητα των ειδήσεων τους και τα κλικ στην σελίδα τους, φούσκωσαν τα γεγονότα, παραποίησαν την  μικροφωνική συγκέντρωση σε συγκέντρωση που ρίχνει βόμβες μολότοφ σε μπάτσους, χαρακτήρισαν τα 25 συλληφθέντα σε «τρομοκράτες» , το παράρτημα ως κέντρο τρομοκρατίας και οτιδήποτε αντικείμενα βρήκαν καθημερινής χρήσης όπως γκαζάκια για καφέ κι μαγειρικά μαχαίρια(για συλλογικές κουζίνες) θεωρήθηκαν «ευρήματα» της αστυνομίας. Εκτός από τα «ευρήματα» κατάσχεσαν και έντυπο υλικό, πανό, αφίσες, λάπτοπ και τον υπολογιστή του ραδιοφωνικού σταθμού. Παραπληροφορώντας,  δικαιολόγησαν και συγκάλυψαν τον βανδαλισμό του χώρου, της βία στα αγωνιστά και την εκκένωση του παραρτήματος.

Το παράρτημα θα παραμείνει μια κατάληψη που στεγάζει ποικιλία εγχειρημάτων, συνελεύσεων, πολιτικών ομάδων προωθώντας μία κουλτούρα αυτοργάνωσης και λειτουργώντας αντιιεραρχικά.

Οι ζημιές μας ήταν μόνο υλικές, οι οποίες δεν μας σταματούν από το να υπάρχουμε ως ραδιοφωνικός σταθμός, απλώς αναστέλλει την λειτουργία μας ώσπου να ανακτήσουμε ορισμένο εξοπλισμό. Καθώς ο υπολογιστής μας είναι το βασικό εργαλείο λειτουργίας μας για την ύπαρξη εκπομπών και μουσικής ο ραδιοφωνικός μας σταθμός αδυνατεί να εκπέμψει αυτή τη στιγμή. Επομένως, έως ότου καταφέρουμε να βρούμε νέο εξοπλισμό, η λειτουργία του σταθμού είναι αδύνατη, όχι όμως και της ομάδας η οποία συνεχίζει την ύπαρξή της και την προσπάθεια να ξανακουστούν οι φωνές των αγωνιζόμενων υποκειμένων.

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ Φ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 26 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*